skip to Main Content
Menu
Tel: 977 887 035 admin@coop-barbera.com

Història

La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca, SCCL és l’hereva i la continuïtat de les dues entitats que hi havia a la població abans de la Guerra Civil. Per una part LA SOCIETAT AGRÍCOLA DE BARBERÀ i d’altra part el SINDICAT AGRÍCOLA DE BARBERÀ, les quals es van fusionar l’any 1934 per prescripció de la Llei de cooperatives.

De la primera s’ha heretat l’honor de ser el primer celler cooperatiu de Catalunya (fundat l’any 1894) i de la segona el magnífic celler modernista, obra de l’arquitecte gaudinià Cèsar Martinell.

Ambdues entitats continuen unificades des de l’acabament de la Guerra Civil i funcionen com una única cooperativa des d’aleshores.

Entre d’altres serveis que es presten als socis, cal afegir com a activitat principal de la cooperativa, l’elaboració i la venda del vi procedent de la collita dels associats.

L’any 1981, de forma conjunta amb altres cooperatives de la comarca, i l’any 1983, de forma individual, es va iniciar l’elaboració del cava sota la marca Castell de la Comanda.

Recentment, s’ha adaptat el celler a les noves tecnologies amb la implantació d’una maquinària moderna i sofisticada, i s’ha construït una agrobotiga en la part frontal de l’edifici.

La Cooperativa de Barberà és membre de la societat CASTELL D’OR, SL (www.castelldor.com ) , una empresa creada per diverses cooperatives de la zona, les quals han agrupat esforços per tal d’obtenir productes de molt alta qualitat, com els vins, caves i l’oli d’oliva verge que es produeix en els seus centres.

Back To Top